2021-ųjų gegužės 24-30 d. Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija bei Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija organizuoja devintąją gastronomijos savaitę.
Atlikę restoranų, dalyvavusių ankstesnėse festivalio savaitėse, apklausą, asociacija apsidžiaugė teigiamais atsiliepimais ir ryžtingu restoranų nusiteikimu dalyvauti šioje savaitėje, startuoti po ilgų karantino mėnesių ir vėl džiuginti išsiilgusius gastronominių atradimų ir bendravimo.
Festivalis rengiamas siekiant kelti gastronominę kultūrą Lietuvoje, padėti restoranams didinti savo žinomumą bei supažindinti jų svečius su skirtingomis virtuvėmis.
Šios Gastronomijos savaitės tema – „Griliaus patiekalai“, kadangi tai aktualu vasaros sezonui beprasidedant, o taip pat neįpareigoja dalyvių apsiriboti tik restoranų vidumi, kas taip aktualu, išliekant COVID-19 karantino suvaržymams.
Registracija restoranams, dalyvaujantiems Lietuvos gatronomijos savaitėje, vyksta iki balandžio 12 d. ČIA.
Festivalį, kaip visuomet, papildys gastronominiai projektai – renginiai, ekskursijos, edukacijos visoje Lietuvoje, tad į juos kviečiame registruotis.